Om Pony & Muscle Car Meet

Pony & Muscle Car Meet är en bilträff i Ronneby Brunnspark i Blekinge för intresserade av pony- och muskelbilar.

Alla är välkomna oavsett märke eller årsmodell. Efter första årets succé 2014 är evenemanget årligt återkommande.

Arrangerande föreningar är Camaro Club Sweden, Classic Mustang Club Sweden, Club Corvette Sweden, Trans Am Club of Sweden och Blekinge Classic Car Club. Även du som inte är medlem i någon klubb är välkommen.

Det finns två utställningsytor – en för pony- & muskelbilar och en för övriga fina entusiastbilar.

Detta är en muskel- och ponybil

Omkring 1960 började den amerikanska bilindustrin bygga bilar för ungdomar. Med Hot Rod-kulturen som inspiration monterades stora V8-motorer avsedda för racing i medelstora bilkarosser. Bilarna började kallas muskelbilar. Bilar som bland annat Ford Mustang, Plymouth Roadrunner, Dodge Charger, Chevrolet Camaro och Pontiac Firebird blev oerhört populära.

En del anser att en äkta muskebil ska vara tillverkad från cirka 1960 till början av 70-talet, innan oljekriserna innebar att bilindustrin började bygga motorer med färre hästkrafter. Andra anser att man kan räkna även nyare årsmodeller som muskelbilar.

Under senare år har muskelbilskonceptet tagits upp igen av de amerikanska biltillverkarna. Idag går det att köpa en splitt ny muskelbil som har mer hästkrafter än förr. Vi som arrangerar Pony & Muscle Car Meet hälsar alla pony- och muskelbilar välkomna oavsett märke eller årsmodell och lämnar det upp till ägaren själv att avgöra om det är en muskelbil eller inte.

Begreppet ”Pony car” är ett samlingsnamn för de amerikanska biltillverkarnas mindre modeller. Namnet kommer från den vildhäst som gav namn åt Ford Mustang. Uttrycket blev snabbt ett begrepp för alla mindre amerikanska, fyrsitsiga bilmodeller med två dörrar och sportig framtoning – som till exempel Chevrolet Camaro och Pontiac Firebird.

Kontakt
Kontakta Pony & Muscle Car Meet på info@pmcm.se